Ondernemen? Doe es Genk!

Ondernemen? Doe es Genk! Genk heeft drie grote troeven: locatie, locatie, locatie! Met de E314 en E313 liggen hier twee belangrijke autosnelwegen vlakbij, aangevuld door het Albertkanaal voor watertransport en een goede spoorwegaansluiting. Bovendien pakt Genk uit met een toegankelijke stadskern rijk aan indoor én outdoor shopmogelijkheden. Goedkope, gemakkelijke parkeermogelijkheden op de koop toe? In de thuishaven van KRC Genk heb je het allemaal. 

Je hoort het al: Genk is mede dankzij haar interessante ligging een locatie waar ondernemers hun ambitie maximale kansen kunnen geven. Hierbij is de Afdeling Economie steeds je eerste halte. Dankzij hun vlotte dienstverlening en snelle procedures zijn ondernemers hier verzekerd van de beste begeleiding. 

Ja, ik maak een afspraak met de dienst Economie! 

Ook voert de afdeling communicatiecampagnes en acties uit rond shoppen in Genk. Zo promoten ze de lokale handel en horeca het hele jaar rond. 

Genk beschikt over een grote diversiteit aan inwoners van diverse nationaliteiten. Ook de kernen, het horeca-aanbod en het handelsaanbod zijn zeer divers. Het toerisme is bovendien in bloei, want zondagse koopdagen mogelijk maakt. 

Troeven 

Het mijnerfgoed en het industriële karakter blijven van belang in Genk, maar tegelijkertijd is het een stad in volle groei en beweging. Dat innovatieve imago sterken we aan met het oog op verduurzaming en vergroening. 

  • Genk stimuleert creatieve ondernemers op C-mine en slimme maakeconomie op Thor Park. 
  • Op dienstenzone Xentro is er ruimte voor dienstverlenende en kantoorachtige bedrijven. 
  • Interessante subsidies en steunmaatregelen bv. voor digitalisering en renovatie. 
  • Extra steunmaatregel m.b.t lagere loonkosten voor zowel KMO’s als grote bedrijven. 
  • Samenwerking met kennisinstellingen, o.a. associatie KULeuven/UCLL en UHasselt/PXL. 
  • Sterk uitgebouwde zorgeconomie dankzij Ziekenhuis Oost-Limburg, Portavida en UCLL-campus LiZA.
  • Belastingen voor ondernemers in Genk behoren tot de laagste van de 13 Vlaamse centrumsteden. Hier ondernemen is dus een slimme beslissing! Logisch dus dat er momenteel 6.000 actieve ondernemingen zijn in Genk. 

Ja, ik maak een afspraak met de dienst Economie! 

Als je nieuwsgierig bent naar het economisch beleid in Genk, kan je dit digitaal doornemen. Klik gerust op de knop en kom er meer over te weten. 

Bekijk het economisch beleid voor 2020-2025