De zorgconsulent: jouw gids in (thuis)zorg

Gepubliceerd op donderdag 30 mei 2024 17 u.
Heb jij een vraag rond (thuis)zorg? Dan kan je gratis advies vragen aan een zorgconsulent. Je krijgt tips voor jouw specifieke zorgsituatie en je wordt wegwijs gemaakt in het zorglandschap.

Een zorgconsulent biedt een luisterend oor en zoekt mee naar de mogelijkheden om langer thuis te kunnen blijven wonen. Heb je vragen over thuiszorgdiensten, maaltijden aan huis, de Minder Mobielen Centrale of andere diensten? Dan ben je bij de zorgconsulent aan het juiste adres. Ook over rechten en premies krijg je uitleg, zoals de mantelzorgtoelage of de premie voor nutsvoorzieningen. De zorgconsulent komt aan huis of ontvangt je in een van de dienstencentra. In totaal zijn er 7 zorgconsulenten actief, verspreid over de verschillende stadsdelen.

“Medioren en senioren thuis ontzorgen, daar zorgen wij voor”

Beter thuis

“Medioren en senioren thuis ontzorgen, daar zorgen wij voor”, vertellen zorgconsulenten Anke en Emmily. “Samen bekijken we welke noden of vragen er precies zijn over de zorgsituatie. Ook de familie kan bij ons terecht. Het zorglandschap is uitgebreid en daarom helpen wij de mensen hierin hun weg te vinden. Zo maken we het leven thuis voor iedereen een beetje gemakkelijker en aangenamer.”

Een afspraak maken? Neem contact op met het dienstencentrum in je buurt of via mail naar zorgconsulent@genk.be

Dienstencentra