Mantelzorgers in de bloemetjes

Gepubliceerd op dinsdag 28 mei 2024 14 u.
Op 23 juni is het Dag van de Mantelzorg in Vlaanderen. Een dag waarop alle mantelzorgers beloond worden. Genk telt ondertussen 717 mantelzorgers die via een stedelijke premie een duwtje in de rug krijgen. Onder hen ook dochter Marie-Rose die de zorg voor mama Pauline opneemt.

De 82-jarige Pauline Maes woont nog zelfstandig in Waterschei. Maar zonder de mantelzorg van haar kinderen en haar (bijna) dagelijkse bezoekjes aan dienstencentrum De Halm, zou dat niet meer kunnen. “Mijn man is al 24 jaar geleden overleden”, vertelt Pauline. “Dus ben ik blij dat ik naar de Halm kan komen. Dit is mijn tweede thuis. Ik ben hier bij m’n vriendinnen en elke dag doen we een boel fijne activiteiten, uitstapjes en we eten samen.”

Zorg voor mama

Pauline heeft 6 kinderen en die hangen goed aan elkaar. “We hebben enkele jaren geleden de zorg van mama opgenomen. Want ook al is ze nog kranig, het huishouden kan ze niet meer alleen beredderen”, vertelt Marie-Rose. “In het dienstencentrum hebben we ons bevraagd over welke hulp we konden krijgen. Daar vernamen we ook over de mantelzorgpremie van 50 euro per maand. Een mooie geste van de stad vinden we.” Voor Marie-Rose is de Dag van de Mantelzorg op 23 juni een welkom initiatief. “Dan kan mama eens thuisblijven en ik de bloemetjes buiten zetten”,¬†grapt ze.

Dag van de Mantelzorg met een vleugje muziek en humor

Op zondag 23 juni organiseren de lokale dienstencentra van stad Genk een ontspannende namiddag voor alle mantelzorgers in Genk. Ook de personen aan wie ze zorg verlenen, zijn welkom. Geniet van live muziek van o.a. Tom & Tal en een heerlijke portie humor van Erhan Demirci.

Dag van de Mantelzorg, Zo 23/06 van 13u30 tot 17u, Casino Modern
Gratis, wel verplicht inschrijven voor 14 juni via dienstencentrum.desteymer@genk.be of 089 65 58 75

Heb je vragen over de stedelijke mantelzorgpremie. Wil je weten je of recht hebt op de premie voor de persoon voor wie je wil zorgen?

Mantelzorgtoelage

Of informeer je in een van de dienstencentra. Daar organiseren ze regelmatig infosessies voor mantelzorgers.

Dienstencentra