Minder Mobielen Centrale - Vervoer voor senioren

Ben je minder mobiel, en kan je niet altijd een beroep doen op vrienden of familie om je te verplaatsen? Geef dan een seintje aan onze Minder Mobielen Centrale (MMC). We bekijken of je in aanmerking komt om lid te worden. Als het lidmaatschap in orde is, brengen we je met een personenwagen naar de gewenste bestemming en pikken je nadien ook weer op.

De Minder Mobielen Centrale werkt met vrijwilligers die jou naar je bestemming brengen. Hierdoor is er nooit een garantie dat je rit kan worden uitgevoerd, hoewel de dienst hiervoor zijn uiterste best doet.

Gezocht: vrijwilligers!

Wil jij graag chauffeur worden bij MMC? Breng jij graag iemand 'in beweging'?

Laat het ons weten via tel. 089 65 58 82

Neem ook een kijkje op de pagina Vacatures voor vrijwilligers!

Vrijwilligers aan het woord

Het verhaal van Giancarlo & Maria

Maria: "Zonder Giancarlo zou ik niet tot bij mijn echtgenoot geraken, die in een woonzorgcentrum verblijft. Hij brengt me elke woensdagnamiddag ter plaatse; op de andere weekdagen doe ik een beroep op een andere chauffeur van MMC. Voor mij is het een ideale oplossing gezien mijn kinderen overdag aan het werk zijn en dan dus niet kunnen rijden. Giancarlo helpt me met de rollator en bij het in- en uitstappen. Hij is een hele grote hulp voor mij."

Het verhaal van Chris & Jozef

Chris: "Na mijn pensioen, intussen vier jaar geleden, zocht ik naar een zinvolle activiteit om mijn dagen te vullen. Ik kende MMC, vond dit al langer een mooi initiatief en vond het ook passen bij mij; ik ben een sociaal type, kan goed luisteren en rijd graag met de wagen. Eén à twee keer per week breng ik Jozef, die moeilijk te been is na enkele operaties, naar de kinesist. Tijdens de ritjes voeren wij fijne gesprekken over alledaagse dingen. We lachen heel wat af.”

Voor wie is de Minder Mobielen Centrale?

Voor mensen die zich moeilijk kunnen verplaatsen. De Minder Mobielen Centrale brengt je naar de dokter, de winkel, de kapper, familie...

Aan welke voorwaarden moet je voldoen?

Je kan geen beroep doen op het openbaar vervoer, op familie, vrienden of buren en je netto-inkomen is kleiner dan tweemaal het leefloon (voor ritten naar medisch noodzakelijke behandelingen mag het netto-inkomen ten hoogste gelijk zijn aan driemaal het leefloon).

Je betaalt een lidgeld van 10 euro per jaar en 80% van de wettelijke kilometervergoeding.

Een aanvraag doen?

Neem contact op met een maatschappelijk werker van een van onze dienstencentra. Deze komt bij je langs om na te gaan of je aan de voorwaarden voldoet en legt je uit hoe je een rit dient aan te vragen, wat er in het reglement staat,...

OPGELET: Een rit aanvragen doe je minstens twee dagen vooraf. Dat kan enkel op werkdagen tussen 9u en 12u en van 13u30 tot 17u op het nummer van de MMC (bovenaan rechts op deze pagina).