Scholen, gaan jullie de uitdaging aan?

Tijdens de Week van de Duurzame Gemeente brengen we lokale helden voor Globale Doelen in beeld. De Duurzame Doelen (of SDG’s) dagen iedereen uit om mee te helpen om van onze stad/ planeet een betere plek te maken. Onderwijsinstellingen zetten zich dagelijks in voor SDG4: kwalitatief onderwijs in Genk. Hun positieve impact op onze samenleving is van onschatbare waarde.

Samen op weg naar 2030! 

Als school, leerkracht, leerling en ouder kan je echt een verschil maken. Verduurzaam bijvoorbeeld je schoolfeest door gebruik te maken van lokale en eerlijke producten of door een grote opruimactie te organiseren rond je school. Je kan een tweedehandsbeurs voor boeken, speelgoed en kleren organiseren of je kan met een school in het Zuiden samenwerken. 

Gaat jouw school de uitdaging aan?

Stad Genk daagt de scholen lager en secundair onderwijs uit om in het komende schooljaar een duurzame actie te organiseren en/of een bestaand initiatief te verduurzamen. In mei organiseren we een inspirerend afsluitmoment voor alle deelnemende scholen. 

 Doe mee en schrijf je in!

Op zoek naar inspiratie?

Voor het lager onderwijs werd in samenwerking met DJAPO een SDG-uitdagingenboekje ontwikkeld dat je op klas- en schoolniveau kan gebruiken. Het boekje richt zich naar leerkrachten. De digitale versie vind je onderaan op deze pagina. 

Ben je een secundaire school en ben je op zoek naar inspiratie? Neem contact op met diversiteit@genk.be