Hoe het stadhuis bereiken?

Het stadhuis is centraal gelegen in het hart van Genk aan het Stadsplein.

Toegankelijk

Het stadhuis is toegankelijk voor iedereen. Ben je slecht te been of gebruik je een rolstoel: kom dan langs het hellend vlak aan de hoofdingang.

Op het Balieplein vind je een lift voor personen met een handicap die toegang geeft tot de 3 verdiepingen van het stadhuis. Wil je naar de vergaderzalen 1 tot 4 of naar de schouwburg? Druk dan op 1B.

TE VOET

Woon je in het centrum? Dan kan je het stadhuis makkelijk te voet bereiken. Het stadhuis is gelegen in de voetgangerszone. Het adres is Stadsplein 1.

FIETS

Woon je iets verder, dan is het stadhuis ideaal met de fiets bereikbaar. Links en rechts van de trappen voor het stadhuis bevinden zich fietsenstallingen, waar je je fiets kan parkeren.

Tip: Kijk op Naviki welke je beste fietsroute is.

Enkele reistijden per fiets

  • Winterslag → Stadhuis: 9 minuten
  • Waterschei → Stadhuis: 16 minuten
  • Zwartberg → Stadhuis: 22 minuten

Heb je geen fiets?

Maak dan gebruik van een van de 200 Mobit-deelfietsen.

OPENBAAR VERVOER

Trein

Vanuit Bokrijk kan je met trein komen. Deze trein rijdt eenmaal per uur. Check reistijden en prijzen op www.nmbs.be. Aan het station moet je enkel nog de Europalaan oversteken en het stadhuis is al in zicht.

Bus

Met het G-net van De Lijn ben je snel in het centrum van Genk. Meer info over de verschillende busverbindingen, reistijden en tarieven kan je terugvinden op www.delijn.be.

Met de wagen

Lees alle info over parkeren in Genk.