Week van het water

Gepubliceerd op woensdag 28 februari 2024 13.31 u.
Water is van onschatbare waarde voor ons lichaam, voedsel en de planeet. Maar water zorgt soms ook voor last. Vooral als er teveel of te weinig is. Genk werkt aan ontharding en een betere wateropvang. Toch kan iedereen slim omgaan met water. Tips en ideeën krijg je in het Heempark.

Tuincafé: laat je tuin bloeien met slim waterbeheer!

Vooral in het voorjaar, wanneer de natuur wakker wordt, is het van belang om op een slimme manier met water om te gaan. Hoewel de zomer nog ver voor ons ligt, kunnen we nu al aan de slag. Tijdens dit tuincafé geniet je van een drankje terwijl je tips krijgt om slim om te gaan met het water in je tuin.

21/3 van 19.30 tot 21.30 uur, Heempark

Fietstocht ‘dealen met water’

Fiets tijdens deze belevingstocht door mooie plekjes in Genk. Onderweg zijn er 10 stopplaatsen met telkens een informatiebord met bijhorende ludieke podcasts. Neem dus je smartphone mee. Deze belevingstocht informeert en doet nadenken over hoe je droogte en wateroverlast slimmer af kan zijn. Niet alleen in je eigen tuin, maar ook in je buurt. Je kan de tocht in groep doen, maar zeker ook alleen.

22/3 start en aankomst in het Heempark. Geschikt vanaf 12 jaar!

Schrijf je gratis in

Hoe kan je thuis besparen met regenwater?

  • Je krijgt 20 euro (Doe es Genk-bon) van de stad als je een regenwaterton koopt bij een Genkse handelaar. Koop je ton voor 30 november 2024. Je hoeft enkel je kasticket of factuur bij je aanvraag toe te voegen.
  • De stad geeft 250 euro voor een hemelwaterput of infiltratievoorziening. Die premie krijg je bovenop de premie van Fluvius die ook 250 euro bedraagt. Samen dus 500 euro!

Info en aanvragen