Centrumontwikkeling: definitief ontwerp

Het centrum van Genk behoorde tot een van de meest verharde plekken in onze stad. Groen had er amper plaats. Daarom startte de stad in 2021 een project om het centrum drastisch te vergroenen. Het ontwerpbureau Bas Smets ging samen met de stad, inwoners, handel en horeca aan de slag. Dit leidde tot een ontwerp voor de 3 centrumpleinen: de Grote Markt, het Sint-Martinusplein en het Stadsplein. De presentatie bij de ontwerpen vindt u hier.

Download de presentatie

Inmiddels is de Grote Markt volledig heringericht. De realisatie van het Sint-Martinusplein zal uitgevoerd worden in de periode 2024-2025. Benieuwd hoe ons centrum er in de toekomst uit zal zien? Neem een kijkje hieronder!

De plannen in vogelvlucht

De plannen voor de Grote Markt, de 1ste fase, werden inmiddels gerealiseerd. Ook de plannen voor het Sint-Martinusplein zijn volledig uitgewerkt en klaar voor uitvoering. De aannemer is volop aan de slag met de voorbereiding van de uitvoering van deze 2de fase (met start van de werken in september 2024). Ook de plannen voor het Stadsplein zullen in de toekomst nog verder uitgewerkt worden. De realisatie van dit plein staat in een latere fase (na 2025) op het programma.